FauziahSamad.com

Tabung anak-anak

Dapur Tanpa Sempadan...

Thursday, 8 March 2012

Suami Buat Selambee..gileer Bila Isteri Sakit...

Salam Sejahtera Semua..

Arini nak share satu perihal tentang  wanita yang selalu cramp bila datang period...munkin ramai yang dah mengalami masalah ini setiap bulan betul tak?


Semua wanita arif bagaimana rasanya period cramp. Kita tak boleh jalan, mata tak boleh nak buka, rasa macam nak muntah, kepala sakit nak mampus, tak boleh nak berdiri betul, menggigil, panas sejuk, berpeluh giler. Dalam keadaan yng begini yang paling perlu ialah baring dan rehatkan minda. Bawa banyak bertenang dan jangan paksa diri untuk bangun dan buat kerja rumah.
Ni yang nak cerita pasal sorang suami ni yang selalu buat selambe giler bila isterinya sakit dan cramp setiap bulan. Langsung tak kisah nak tolong buat kerja rumah contohnya tolong jerang air ke, tolong mesin kain ke , sapu sampah ke...dan yang paling penting touching isteri tu mane yang patut..dan tolong ambilkan ubat untuk ditelan.
Berbalik cerita kawan ni suaminye tidak pernah berbuat demikian.Apa yang terjadi ialah buat dek aje..tanye pun tak nak anta clinic jauh sekali...jadi terpaksalah minta tolong kawan untuk pergi clinic.Ini kes belum ade anak lagi...cube bayangkan kalau dah ade anak...tak ke haru jadinya...
Kepada anda yang bergelar suami ..bertimbang raselah terhadap isteri kerana isteri anda adalah kawan baik anda tempat untuk share suka dan duka sepanjang hayat...bukan saje mendapat barakah dari Allah rezeki pun akan melimpah ruah..percayalah cakap saye ni. Anda ade pengalaman kongsikan bersama...